2014. április 22., kedd

Hamis a baba -- A próbababa, mint enteriörünk lehetséges éke

Nem, igazából szó nincs Ötvös Csöpiről vagy Kardos doktorról - bár szeretjük őket nagyon - de ezúttal az egyre trendibb lakás-kiegészítőről, a próbababák enteriörökben történő elhelyezéséről lesz szó -- még inkább kép.
Ez a baba pedig lehet ám "hamis" ha arra gondolunk, hogy nem feltétlenül eredeti szerepkörében kerül lakásunkba: mégsem lehet mindenki úriszabó, hogy elemi szüksége legyen egy ilyen darabra.


Első hallásra a terek és próbababák kapcsolatával kapcsolatban leginkább a vintage stílusra asszociálhatunk - ezt jól is tesszük, ám ne tekintsük kizárólag a vintage sajátjának ezt az igazán egyszerűen beszerezhető, adott esetben felújítható, dekorálható kiegészítőt.

Lehet kizárólag látványelem, de praktikus "kisbútorként" funkciót is kaphat, akár a hálószobában vagy a fürdőszobában is.

Gyerekszobákban is kitűnően használhatjuk, a kislányok és tinik repesni fognak a boldogságtól egy saját próbababa birtokosaként.

Formájukat tekintve kereshetünk - és találhatunk - klasszikus vagy teljesen letisztult darabokat, de egyre népszerűbb a babák drót verziója, amelyek szintén igazán mutatós darabok lehetnek.

Használhatjuk őket ruhafogasként, frissen vasalt ruhák akasztására, de nyakláncok, egyéb ékszerek és sálak/kendők tárolására is.

Jó kalandozást!

Amikor a baba funkciója kizárólag a lakás díszítése:




Amikor funkciót is kap: ékszerek, kendők tárolása - számos stílusban:

















Az örök vintage, örök fehérben, próbababával:










--- és még mindig vintage:












 Tükrök és babák - ugye, milyen jól harmonizálnak egymással?










Amikor a babának csak a törzse jelenik meg egy komódon, vagy a lekicsínyitett verziója - akár ékszertartóként:



 Izgalmas lehet, ha a nappalin vagy hálószobán kívül egyéb helyiségekbe csempészünk egy-egy babát:
















Minták, motívumok minden mennyiségben - akadnak jól alkalmazható - és könnyen kivitelezhető megoldások, nem csak a vintage kedvelőinek:




























A drót-baba - szerintem gyönyörű:



















Kislányok, ruhaőrült tinik álma lehet a következő megoldások egyike:







Szeretnél egy próbababát a lakásodba?
Böngészd az online aukciós oldalakat, járj-kelj nyitott szemmel vidéki piacokon, vagy mássz fel a nagymama padlására - könnyen lehet, hogy ott is találsz egy jól hasznosítható próbababa-kincset, és dekoráld kedvedre, majd gyönyörködj benne jól megérdemelt módon. :)


https://www.facebook.com/katkamartondesign
www.katka-marton-design.com

fotók: pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése