2014. május 7., szerda

Breakfast at Tiffany's | Álom - nem feltétlenül - luxuskivitelben

Május 4-én lett volna 85 éves Audrey Hepburn.



 Egyik nagyon jelentős főszerepét a Truman Capote - szintén nagy kedvencem - által rendezett Álom luxuskivitelben című filmben játszotta.


Ez a film inspirálta a mai összeállítást, illetve ennek egy lakberendezés szempontból szerintem érdekes pontja: a reggeli. Mármint, hogy hol költjük el a reggelinket. Mert a reggeli igenis fontos étkezése - kellene, hogy legyen - mindennapjainknak.

Persze, tudom ám, hogy egy átlagos reggel elalvással, gyors kávéhörpintéssel, és úgy általában óriási rohanással telik, de egy kicsit lassítsatok velem, és álmodozzunk egy csöppet együtt.

Gyertek velem a luxusba, a kényelembe, a szépbe és a nyugalomba…a végére pedig bízom benne, hogy közösen állapíthatjuk meg, hogy a legtöbb esetben jó érzékkel berendezett, egyszerű, stílusos kiegészítőkkel - harmonikus reggeliző tereket alkothatunk - bármely életszakaszunkat is éljük és bármely stílust is kedveljük.



A reggelit - praktikusan - leginkább a konyhában ejtjük meg. És ha van egy kicsi időnk, milyen jól jön egy reggeliző pult bárszékekkel. Ilyen klassz megoldások születhetnek:

A türkiz-fehér-és földszínek örök sikert ígérnek:


A napsárga székektől még egy komor novemberi reggel is vidáman, napsütésesen indulhat:


Fehér bútor, fal - színes székekkel - vidámság felsőfokon!


Bárszékekből és -ben nincs határ: a fém, illetve fém és fa kombinációk örök trendet képviselnek:


A még egy fokkal nagyobb kényelmet kedvelők kárpitozott bárszékeket választhatnak. Egyedi kompozíciókat hozhatunk így létre:


Színes, műanyag design székek - kiváló választás egy fiatalos enteriörhöz - hajrá!


A vintage-ben most sem csalódhatunk - már aki kedveli ezt a stílust:


Design funoknak és mérnököknek ez kell:


A pad, mint ülőalkalmatosság, jelenleg fénykorát éli. Praktikus és trendi megoldás éppen ezért a magasított, támlás, kárpitozott pad a reggelizőpultnál.


Főleg az angolszász lakberendezésben használják a reggelizősarkokat otthonaikban - kell hozzá tér, igen, kell, de gyönyörű, hangulatos enteriöröket és nyugodt reggeleket köszönhetünk ezeknek:




És az imádott pad és szék kombinációk milyen jól mutatnak, igaz? A kárpitokkal és színekkel ügyesen játszhatunk a harmónia érdekében.


Akik pedig igazán bőségesen rendelkeznek térrel, és ehhez idővel is, hogy reggelente is királyi lakomákban legyen részük, ők az alábbi enteriörök közül szemezgethetnek.










Itt a jó idő, mi lehet annál fantasztikusabb, mint a reggeleinket és reggelinket egy káprázatos teraszon, kertben vagy éppen loggián eltölteni, költeni… Ez így történne - én imádnám :)






Ha mindössze egy kicsi erkélyünk van, akkor is varázsolhatunk stílusos enteriört, például így és így:



A fehér pedig bármelyik stílus és megoldás esetén telitalálat. A fehér-funoknak szól ez:


 Szingliknek, agglegényeknek, puritánoknak is ilyen stílusos belsőket alkothatunk:



A praktikum szerelmeseinek íme egy pár helykímélő, ötletes tipp:




De ha nincs elég terünk, vagy egyebünk, akkor nincs más hátra és a lehető legjobb, ha beszerzünk magunknak egy minden szempontból tökéletes pasit, aki természetesen imád minket, és rávesszük, hogy reggelente önként, dalolva, belső motivációval felvértezve ágyba hozza nekünk a reggelit - de minimum a kávét :) 
Így is lehet ezt:





 Ugye milyen jó volt egy pár perc erejéig elmerengeni, hogy reggelente kipihenten ébredünk, a gyerekek maguktól kelnek és öltöznek fel, jut idő egy kiadós beszélgetésre a gőzölgő kávé, friss bagett és házi eperlekvár mellett? 

És még a rendrakást és mosogatást is van, aki elintézi helyettünk - a mai álmunkhoz márpedig ez is jár. :)


www.katka-marton-design.com


Te hogy reggelizel - ha egyáltalán reggelizel? A fentiek közül pedig melyiket választanád?



fotók: pinterest


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése